1 zellergumó, kb. 800g
1 nagy csokor turbolya
1,5dl félzsíros tejszín
1dl sovány tej
Só és őrölt bors
1. A meghámozott zellergumót négyfelé vágjuk, és 3-4 mm vastagon felszeleteljük. Gőzölőedény felső részében sóval meghintve 5-6 percig gőzöljük. Óvatosan kiszedjük, papírtörlőn megszárítjuk.
2. Előmelegítjük a sütőt 180 ºC-ra (6.fokozat). Folyó víz alatt megmossuk a turbolyát, és papírtörlővel óvatosan leitatjuk róla a vizet. Eltávolítjuk a vastag szárakat, majd apróra vágjuk. A tejszínt és a tejet összekeverjük, hozzáadjuk a turbolyát, sózzuk, borsozzuk, alaposan összekeverjük.
3. Egy réteg zellert szétterítjük a sütőtálban, bevonjuk a turbolyás krémmel, majd megismételjük a műveletet a maradék zellerrel és krémmel úgy, hogy krém kerüljön legfelülre. Középre téve 10 percig sütjük.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK