Hozzávalók:
A tésztához:
20dkg liszt
2db tojás
3dl tej
1,5 szódavíz
csipet só
3 evőkanál olaj
10dkg reszelt étcsokoládé
A sütéshez:
olaj
A töltelékhez:
2,5dl habtejszín
20dkg eper
3 evőkanál porcukor
1 csomag habfixáló
Elkészítése:
1. A liszthez hozzáadjuk a tojásokat, tejjel simára keverjük, majd a szódát is beleöntjük, megsózzuk,az olajaz is belekeverjük, végül a reszelt csokit is hozzáadjuk. 15 percig pihentetjük.
2. A tejszínt kemény habbá verjük, az eper egyik felét turmixoljuk, vagy átpasszírozzuk, a másik felét négybe vágjuk.
3. A tejszínt a porcukorral, a habfixáló porral, eperpürével tovább habosítjuk, végül a darabolt epret is beleforgatjuk.
4. Forró serpenyőbe palacsintákat sütünk, epres habbal megtöltjük, tálaláskor porcukorral meghintjük.
Beküldte: Kosztelnik Lászlóné
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK