200g kockamargarin vagy vaj, megpuhítva
2 dl cukor
2 tojás
1 ½ dl mazsola felaprítva
50g félédes csokoládé, feldarabolva, vagy 4 evőkanál félédes, apró csokoládés tortadara
4 evőkanál felkockázott kandírozott narancshéj
6 dl finomliszt
1 teáskanál sütőpor
1. Keverjük habosra a vajat és a cukrot.
2. Adjuk hozzá egyenként a tojásokat, mindegyik után alaposan verjük fel a keveréket. Tegyük bele a gyümölcsöt és a csokoládét is.
3. Keverjük össze a lisztet és a sütőport, majd keverjük a tésztába.
4. Két teáskanál segítségével ejtsünk kanálnyi tésztaadagokat egy kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsibe.
5. Süssük a sütő középső rácsán nagyjából 12 percig
A sütő hőmérséklete: 175 ºC, légkeverésesé: 175 ºC.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK