Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Cukkinis-paradicsomos tészta

Szerző:
Szabó Anna
Ilyenkor nyáron egyszerűen nem lehet ellenállni a cukkíninek, ennek a szép zöld, zsenge tökféleségnek. Ez a tészta most húsmentes, de így is nagyon laktató ebédet dobhatunk össze, mintegy fél óra alatt.

 

Hozzávalók


- 40 dkg cukkini
- 40 dkg paradicsom
- 15 dkg tészta
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- só
- őrölt bors
- kevés cukor
- friss bazsalikom
- 2 ek olaj


Elkészítés

A tejfölt felhasználás előtt 1-2 órával öntsük bele egy szűrűbe, és alaposan csepegtessük le. A cukkinit és a paradicsomot daraboljuk fel, a fokhagymát és a friss bazsalikomleveleket vágjuk apróra.
A tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szűrjük, és csepegtessük le.

Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és pirítsuk pár pillanatig. Adjuk hozzá a felkockázott cukkinit is, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg az apróra vágott bazsalikommal. Időnként megkeverve pároljuk néhány percig. Tegyük bele a paradicsomot, szórjuk meg egy kevés cukorral, és óvatosan keverjük össze. Szintén pároljuk pár percig, de vigyázzunk, nehogy a paradicsom túlpuhuljon, és szétessen.

Amikor a cukkini és a paradicsom roppanósra párolódott, óvatosan keverjük hozzá a lecsepegtetett tejfölt, öntsük rá tésztát, majd melegítsük össze a zöldségekkel.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL