1,2kg kínai kel
2 tojássárgája
1 dl sovány tejszín
1 dl sovány tej
1 ek curry
1 kk mogyoróolaj
2 ek zsemlemorzsa
Só és őrölt bors
1. A kínai kel külső, zöld részeit leszedjük, félretesszük más felhasználásra, csak a belső leveleit tartjuk meg. Ezekről eltávolítjuk a kemény ereket, majd 5-6 cm széles csíkokra vágjuk. Megmossuk, és 25 percig gőzöljük. Alaposan lecsepegtetjük.
2. Előmelegítjük a sütőt 160 ºC-ra (5-6. fokozat). A tojássárgáját összekeverjük a tejszínnel és a tejjel. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a curryt, és jól összekeverjük.
3. Papírtörlővel vékonyan kiolajozunk egy sütőttálat. Belerakjuk a kínaikel-csíkokat, és egyenletesen leöntjük a currys krémmel. A tetejét megszórjuk zsemlemorzsával, és betesszük a sütőbe. 10-15 percig sütjük, míg a teteje enyhén megpirul.
4. Melegen, sütőtálban tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK