Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Édes ropogtatnivaló rizzsel

Szerző:
Szabó Anna
Készíts belőle nagyobb adagot, mert sokáig friss marad, így a váratlanul betoppanó vendégsereget meg tudod kínálni...

Hozzávalók:

150g kockamargarin vagy vaj, megpuhítva
¾ dl cukor
1 teáskanál vaníliás cukor
½ tojás
3 ½ dl rizsliszt

A kenéshez és díszítéshez:
½ tojás
4-5 evőkanál gyöngycukor

 

Elkészítése:

1. Keverjük habosra a vajat a cukorral és a vaníliával. Keverjük bele a tojást és a lisztet. Burkoljuk a tésztát fóliába, és tegyük egy éjszakára hűtőbe.
2. Sodorjunk ujjnyi vastagságú hengereket a tésztából, és vágjuk fel őket 5 cm hosszú darabokra. Tegyük őket kikent vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe.
3. Kenjük meg a rudacskákat felvert tojással, és szórjuk meg gyöngycukorral.
4. A sütő középső rácsán süssük 12-15 percig.

A sütő hőmérséklete: 175 ºC, légkeverésesé: 175 ºC.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL