1 db kb. 400g-os fekete retek
1 kk földimogyoró-olaj
1 dl sovány tejszín
1,5 dl sovány tej
3 tojás
1 csipet reszelt szerecsendió
Só és őrölt bors
A zsázsakrémhez:
200 g zsázsa
20 cl sovány tej
1 kávéskanál kukoricakeményítő
1. Meghámozzuk, megmossuk és vastag karikákra vágjuk a retket. Megsózzuk, majd kb. 20 percig gőzöljük, míg teljesen megpuhul. Mixerrel vagy átpasszírozva pürésítjük.
2. Előmelegítjük a sütőt 180 ºC-ra (6. fokozat), és vékonyan kiolajozunk 4 sütőformát.
3. Összekeverjük a retekpürét a tejszínnel, a tejjel, a felvert tojásokkal, a sóval, borssal és szerecsendióval, hogy tökéletesen homogén krémet kapjunk.
4. A formákba öntjük, vízfürdőbe állítva betesszük a sütőbe, és kb. 30 percig sütjük, míg a kis pudingok besűrűsödnek.
5. Elkészítjük a krémet: leszedjük a zsázsa szárát, alaposan megmossuk a leveleket, 6 percig főzzük forró tejben kis lángon, majd 10 percig hagyjuk ázni. 2-3 percig mixeljük, majd hozzáadjuk a kukoricakeményítőt, amelyet előtte egy kis vízzel elkevertünk, és mérsékelt lángon, folyamatosan keverve, gyöngyöztetve 2 percig főzzük, hogy besűrűsödjön. Sózzuk és borsozzuk.
6. Előmelegített tányérokra szedjük a pudingokat a formákból, köréjük öntjük a zsázsakrémet. Melegen tálaljuk, előételként.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK