1 kerek rozscipó
10 dkg körözött
10 dkg kenőmájas
10 dkg reszelt sajt
10 dkg sonka
10 dkg vaj
Mustár
2-3 ecetes uborka
A rozskenyeret meghámozzuk, és torta formájúra körülvágjuk. Vízszintesen négy lapot vágunk belőle – mintha tortalapokat vágnánk.
A lapokat kenjük meg a különféle krémekkel: az alsó lapokra kenjük a körözöttet, erre fektetjük a második lapot, amelyet vékonyan megvajazunk, bemustározunk, és a kenőmájassal megkenjük, erre jön a harmadik lap, amelyet szintén megvajazunk, és a sajttal meghintjük, végül a negyedik lapot ráborítva, a torta tetejét és oldalát megvajazzuk, és apróra vágott sonkával sűrűn meghintjük.
A tetejét karikákra vágott ecetes uborkával díszítjük, és kétórai állá után jó hidegen kínáljuk. Úgy szeleteljük akár a tortát.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK