Hozzávalók
- 2 db zsenge cukkini
- 2 db paradicsom
- 3-4 db újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- friss bazsalikom (ízlés szerint)
- 10 dkg gouda sajt
- 1 dl köles
- 3 dl víz
- 2 ek olívaolaj
- só
- őrölt színes bors
- szerecsendió
Elkészítés
A cukkinit vágjuk félbe, a belsejét kanállal szedjük ki, hogy csónakokat kapjunk. A belsejét sózzuk be és hagyjuk állni, míg elkészül a töltelék.
A hagymát vékonyan szeleteljük fel, a fokhagymát vágjuk apróra, a kivájt cukkinit, a paradicsomot és 5 dkg sajtot vágjunk kisebb kockákra. A kölest tegyük bele egy edénybe, öntsük fel vízzel, ízlés szerint sózzuk, majd főzzük puhára.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a vékonyra szeletelt újhagymát és kezdjük el párolni. Amikor már kellően megpárolódott, először adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd néhány pillanat után a kockára vágott cukkinit is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg egy kevés szerecsendióval, majd időnként megkeverve pároljuk pár percig. Végül adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot, és az apróra vágott bazsalikomot, óvatosan keverjük össze, majd vegyük le a tűzről. Az elkészült raguhoz keverjük hozzá az előzőleg puhára főzött kölest, és az apró kockákra felvágott sajtot.
Az előzőleg besózott cukkini csónakokból öntsük ki az összegyűlt vizet, majd egy papírtörlővel, töröljük szárazra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, helyezzük egymás mellé a cukkini csónakokat, és öntsünk alá kb. 1 dl vizet. Végül töltsük meg mindegyiket a töltelékkel, és spricceljük meg egy kevés olívaolajjal, majd fóliával fedjük le a tepsit.
Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 30 percig. Ezután vegyük le a fóliát, szórjuk meg reszelt sajttal, és addig süssük, míg a sajt ráolvad a tetejére, és szép színt kap.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK