2 evőkanál növényi olaj
2 evőkanál szezámmag
1 darab piros paprika felaprítva
1 darab sárga paprika felaprítva
1 doboz kormamártás (perzsa eredetű tejszínesmártás)
3 evőkanál tejszínes krémsajt
300 g nyers, pucolt garnélarák
Köretként basmatirizs
1. Egy wokban forrósíts fel egy evőkanál olajat, dobd rá a szezámmagot, és süsd aranybarnára. Ha kész, vedd ki az olajból és konyhai törlőpapírra tedd rá lecsepegtetni.
2. A megmaradt olajat is tedd a wokba, dobd bele a paprikákat, és kevergetve 3 percen keresztül süsd. Majd add hozzá a kormamártást és a tejszínes krémsajtot, és további kevergetés mellett süsd 4 percig.
3. Keverd bele a garnélrarákokat és 5 percen keresztül süsd, míg meg nem változik a színe, és egész áttetsző nem lesz.
4. Tálalj mellé basmatirizst, a tetejét pedig szórd meg szezámmaggal.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK