300 g gomba (ideális fajta a csiperke)
2 db mogyoróhagyma
20 dkg zöldségkeverék (lehet fagyasztott is)
1 dl száraz fehérbor
4 dl halalaplé
30 g liszt
55 g vaj
4 evőkanál tejszín
Só és bors
1. Készítheted kisméretű és nagyon fehér gombákból is. Tisztíts és moss meg alaposan 300 g csiperkét, majd szeleteld vékony csíkokra.
2. Pucold meg és apríts fel 2 mogyoróhagymát. Melegíts fel 1 diónyi vajat egy lábasban, és párolj meg benne zöldségeket, időként megkeverve, körülbelül 4 perc alatt. Önts hozzá 1 dl száraz fehérbort.
3. Forrald 3 percen keresztül. Önts hozzá 4 dl halalaplét, és főzd kis lángon 20 percig. Főzd össze lassan egy másik lábasban 30 g lisztet és 50 g vajat 2 perc alatt.
4. Ezután öntsd ezt a rántást a meleg halalapléhez erőteljes kevergetés közben. Hagyd forrni 1 percig, majd tegyél bele 4 evőkanál tejszínt, sót és borsot. Kóstold meg, és ha szükséges, fűszerezd. Tálald forrón.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK