Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Habos meggyes

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

25 dkg liszt
4 tojás
2 dkg élesztő
10 kanál tej
10 dkg vaj
5 kockacukor
½ kg meggy
2 csomag vaníliás cukor
25 dkg porcukor
Zsír a kenéshez
Fahéjas porcukor

 

Elkészítése:

Az élesztőt a tejjel és a kockacukorral felfuttatjuk, és együtt a lisztből, a tojássárgájából, vajból galuskatésztát készítünk. Kizsírozott tepsibe kenjük, rárakjuk a kimagozott és lecsöpögtetett meggyet, majd két csomag vaníliás cukrot szórunk rá. A tojásfehérjéből a porcukorral kemény habot verünk, rákenjük a meggyre. Egy óra hosszat kelni hagyjuk, csak azután sütjük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, és 30-40 percig sütjük. A tepsiből szeleteljük, fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL