Az alábbi összeállításban szereplő vendégváró falatok sokoldalúan felhasználhatók és villámgyorsan elkészíthetők. Olyan sós falatkákról van szó, melyek saját tapasztalatom szerint partik és kerti sütögetések alkalmával jóval nagyobb mennyiségben fogynak, mint édes társaik, még ha utóbbiak esetleg dekoratívabbak is. Az elnevezéssel pedig arra céloztam, hogy édességekkel hamar eltellik a vendégsereg, míg a sós társaik mindig hipp-hopp elfogynak.
A következő recepteknek közös karakterjegyük, hogy lilahagyma felhasználásával készülnek. Ennél a Közép-Ázsiából származó alapanyagnál pedig nem elhanyagolandó tény, hogy a lilahagyma egy igazi C-vitamin bomba, emellett rengeteg benne a B-vitamin, erős méregtelenítő hatással bír, csökkenti a vércukorszintet, így elengedhetetlen kelléke a tisztítókúrának, és a szervezet vitaminraktár-feltöltésének, amivel a tél végi depresszió leküzdésére készülünk. No meg a szépülésre, mert amellett, hogy növeli a fizikai erőnlétet, a benne lévő kvercetin nevű antioxidáns szebbé teszi a bőrt. Ráadásul, mint a magyar konyha elengedhetetlen hozzávalója, az ételeket is színesebbé teszi, ízletesebbé varázsolja.
Mini parti-zsemle – kicsiknek és nagyoknak is telitalálat »
***
Bajor-magyar puffancs lilahagyma-mártással »
***
***
***
Ha tetszettek a fenti receptek, a szerző legújabb könyvében is örömöd leled majd!
Rupáner-Gallé Margó:
Nászajándék Salzburgból
Aba Könyvkiadó, 2012
A szívdermesztő titok, melyet Arlene édesanyja egy egész életen át rejtegetett, a Márai-kastély padlásán lévő szekrény tetejéről szabályosan Dália fejére zuhan. Megfejtése érdekében a lány, valamint Pataki Gábor és a kis Emma hármasban indulnak az osztrák Alpok felé. Az esemény fenekestül forgatja fel a kastély lakóinak életét. Dália és a felesége halála miatt megkeseredett Gábor ettől kezdve, persze, nemcsak autón száguldozik a Kristályhegy és Tihany, valamint Bécs és Salzburg között, hanem érzelmi hullámvasúton is robog.
Új könyvében RGM emellett olyan sorsfordító meglepetéseket is tartogat olvasói számára, amilyeneket csak a műfaj legjobbjai képesek kitalálni. Ez esetben azonban kitalálni sem kellett őket, mert, mint a hartai írónő vallja: „az én történeteim maguk írják magukat”.
***
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK