4 levél zselatin
2 rúd vanília
100ml tej
4 tojássárgája
40g cukor
150g joghurt
2 tojásfehérje
100ml tejszín
1db mangó
1. A négy lapzselatint áztasd be hideg vízbe. A két vaníliarudat hosszában vágd fel, és kapard ki belőle a magokat a kés hegyével. Ezután főzd fel 100ml tejjel.
2. Keverj habosra 4 tojássárgáját 40g cukorral, majd add sűrű kevergetés mellett a melegedő tejedhez.
3. A zselatinlapokat csavard ki, és oldd fel a meleg tejben. Keverd el, majd 15 percig főzd őket együtt. Add hozzá a joghurtot, és jó alaposan dolgozd össze.
4. A mangónak húzd le a héját, majd a gyümölcs húsát cikkelyekben húzd le a magjáról. Pürésítsd. A két tojásfehérjét verd fel kemény habbá.
5. A mangópürét keverd össze a tejszínnel, majd a tojáshabot nagy mozdulatokkal dolgozd el benne.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK