2 db fehér hagyma, egyenként 100-120 g
1 pohár sovány joghurt
1 ek almaecet
1 ek apróra vágott petrezselyem
Só és őrölt bors
Megtisztítjuk és karikára vágjuk a hagymát. A gőzölőedény legfelső szintjén 10 percig gőzöljük, lecsepegtetjük.
Előmelegítjük a sütőt 120 ºC-ra (gázsütőn 4. fokozat). A hagymát szétterítjük egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, majd letakarjuk egy másik réget sütőpapírral. 20 percig szárítjuk a sütőben.
Kivesszük a tepsit a sütőből, és hagyjuk lehűlni. A joghurtot alaposan összekeverjük az almaecettel, sózzuk és borsozzuk. Hozzáadjuk a petrezselymet, majd újra elkeverjük.
Félbevágjuk a hagymakarikákat, és szétszedjük a gyűrűket. Salátástálba tesszük, ráöntjük a salátaöntetet, majd óvatosan összekeverjük.
Hidegen tálaljuk, más előétellel együtt, vagy köretként pácolt vagy füstölt hal mellé.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK