50 g vaj
100 g liszt
200 ml tej
60 g cukor
Só
2 tojás
150 g narancslekvár
4 db vérnarancs
250 ml frissen facsart narancslé
4 evőkanál narancslikőr (szerencsés esetben Grand Marnier)
1. A vaj felét olvaszd fel. Szórj rá egy suhintásnyi lisztet, 10 g cukrot és egy csipetnyi sót. Folyamatos kevergetés mellett hagyd felmelegedni. Majd hagyd 10 percig forrni. A tojásokat és a folyékony vajat keverd össze.
2. Egy hőálló serpenyőt (lehetőleg 24 cm átmérőjűt) kezdj el melegíteni kevés vajjal. A tésztából egymás után süss ki 8 vékony palacsintát. A serpenyőt folyamatosan után kell majd vajaznod, hogy ne tapadjon le a tészta.
3. Melegítsd fel a dzsemet, majd a palacsinták egyik oldalát kend be vele, majd hajtsd félbe.
4. A vérnarancsokról kés segítségével hámozd le a héját egészen a fehér részt is eltávolítva, és filézd ki – vagyis ahol látszódnak a cikkelyeket elválasztó burkok, annak mentén vágd ki a gyümölcs húsát. Majd tedd félre, lehetőleg egy nagyobb szitára.
5. A maradék cukrot egy széles fazékban karamellizáld, majd engedd fel narancslével és forrald fel újból. Öntsd hozzá a narancslikőrt, majd a cikkelyezett narancsot.
6. A palacsintákat helyezd el egy tányéron, majd öntsd le az előbb elkészített szósszal.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK