200 g chorizo vastag karikákra vágva
200 g kisebb sertéskolbász vagy virsli (magyarosíthatod debrecenivel is)
3 gerezd fokhagyma
200 ml fehérbor
660 g készen kapható paradicsomos-bazsalikomos tészta-mártás
2x410 g fehérbab (be kell áztatni, de ha nem szereted a macerát a konzerv is jó)
6 teáskanál friss, aprított petrezselyem
Egy közepes nagy cserépedény vagy jénait vegyél elő ezúttal. Először a chorizót kevés zsiradékon közepes lángon kicsit barnítsd meg, majd vedd ki az edényből. A chorizó kisült zsírjában hirtelen, magas hőfokon barníts a virsliken. Vedd vissza ismét a tűz hőmérsékletét.
Dobd rá a fokhagymát, és pirítsd meg kicsit. Öntsd hozzá a bort, a babot, és végül a paradicsomos-bazsalikomos tésztamártást. Közepes lángon főzd tovább, míg rottyan egyet. Közvetlenül tálalás előtt szórd bele a petrezselymet.
Köret nélkül is kiváló, de nagyon finom – és nem éppen alakbarát – héjában főtt krumplival vagy vajas-fokhagymás kenyérrel.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK