Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Kolozsvári rakott káposzta

Szerző:
Szabó Anna
A rakott ételek jellemzője, hogy rétegesen helyezzük az elkészített alapanyagokat tűzálló edénybe. Az így összeért finomságok ínycsiklandó ízeket eredméyneznek.

Kolozsvári rakott káposzta

Hozzávalók:
- ¾ kg savanyú káposzta (váltott hideg vízben többször átmossuk, hogy ne legyen túlzottan savanyú az étel)
- 35 dkg sertéslapocka (darált)
- 10 dkg rizs (vagy árpagyöngy)
- 2 dl tejföl
- 8 dkg zsír vagy olaj
- 15 dkg kolbász
- 10 dkg füstölt szalonna
- őrölt paprika
- só
- egész fekete bors

Az átmosott savanyú káposztát 2 dkg olajban vagy zsírban puhára pároljuk. Ezzel egy időben a darált sertéslapockát kevés hagymás, paprikás olajban megpároljuk és hozzákeverünk 10 dkg párolt rizst.
A hús lehet maradék sült vagy főtt hús is. A káposztát a hústöltelékkel rétegezve lábasba vagy tűzálló tálba 3-4 sorban összerakjuk, 2 dl tejföllel meglocsoljuk. A rétegek közé rakhatunk 15 dkg karikára vágott, párolt kolbászt (sőt karikára vágott kemény tojást ) is, így az eredeti. Tetejét káposztával fedjük be, kolbászkarikákat rakunk rá és a maradék tejfölt, kevés húslével hígítva ráöntjük. Ráhelyezzük a vékony szeletekre vágott füstölt szalonnát, és 20 percig előmelegített, forró sütőben sütjük.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL