Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Langyos, gyöngyhagymás lencse

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

200 g zöld lencse
3 gyöngyhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kis hagyma
1 kis csokor fűszernövény
(1 babérlevél, 1 ág kakukkfű, 2 szál petrezselyem)
2 szál répa
Só és őrölt bors

A salátaöntethez:
1,5 ek balzsamecet
1,5 ek kukoricaolaj
1 ek víz
Só és őrölt bors

 

Elkészítése:

Megtisztítjuk a gyöngyhagymát, 10-15 perc alatt puhára pároljuk. Lecsepegtetjük, ha kihűlt, vékonyra szeleteljük. Félretesszük.

Megtisztítjuk a fokhagymát, és kiszedjük a csíráját. Megtisztítjuk a hagymát. Folyó vízben megmossuk a lencsét, lecsepegtetjük, és a fokhagymával, a hagymával és a fűszernövényekkel kis lángon 45 percig vagy 1 óráig főzzük.

Vékonyan meghámozzuk, megmossuk és kockákra vágjuk a répát, 15 perccel az étel elkészülte előtt a lencséhez adjuk.

Elkészítjük a salátaöntetet: simára összekeverjük az összes hozzávalót.
Levesszük az edényt a tűzről, kiszedjük belőle a fűszernövényeket. A lencsét és a répát leszűrjük, lecsepegtetjük, salátástálba tesszük, és hagyjuk lehűlni.

Hozzáadjuk a gyöngyhagymát, az ecetet, jól összekeverjük, és langyosan tálaljuk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL