400g rebarbara
100g marcipánmassza
100g vaj
200g cukor
4 tojás
2 üveg keserűmandula aroma
150g liszt
2tk sütőpor
100ml tejszín
Só
2tk porcukor
1. A rebarbarát mosd, majd hámozd meg és szeleteld 1,5cm-es darabokra. A marcipánmasszát durván reszeld le.
2. A vajat, 100g cukorral, 2 tojással és még 2 tojássárgájával, a keserűmandula aromával és a marcipánnal dolgozd krémesre.
3. A lisztet keverd össze sütőporral, tejszínnel, később a marcipánmasszával, végül add hozzá a rebarbarát is.
4. Egy 12db-os muffinsütőt bélelj ki muffinpapírral, töltsd meg háromnegyedig a masszával, a tetejére tegyél egy-egy citromkarikát.
5. Süsd ki a tésztát 190ºC-ra előmelegített sütőben, 15-20 percig. Majd tedd félre langyosra hűlni.
6. Kettő tojásfehérjét egy csipet sóval verj fel keményre. Majd add hozzá a maradék cukrot, és üsd addig a habverővel, míg sima és fényes nem lesz (ez kézi robotgéppel kb. további 3 percet vesz igénybe).
7. Oszd el a tojáshabot a muffinok tetején, és tedd vissza 220ºC-ra előmelegített sütőbe, és süsd arany barnára.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK