Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Marcipános apróságok

Szerző:
Szabó Anna
Az a bizonyos habsipka bolondítja meg igazán ezt a marcipános muffint, amitől szinte minden kezdő háziasszony tart egy kicsit. Felesleges, csak gyakorlat kérdése, ha meg elrontod, fogd rá, hogy csak kísérleteztél, és rosszul sült el...


Hozzávalók:

400g rebarbara
100g marcipánmassza
100g vaj
200g cukor
4 tojás
2 üveg keserűmandula aroma
150g liszt
2tk sütőpor
100ml tejszín

2tk porcukor

 

Elkészítése:

1. A rebarbarát mosd, majd hámozd meg és szeleteld 1,5cm-es darabokra. A marcipánmasszát durván reszeld le.

2. A vajat, 100g cukorral, 2 tojással és még 2 tojássárgájával, a keserűmandula aromával és a marcipánnal dolgozd krémesre.

3. A lisztet keverd össze sütőporral, tejszínnel, később a marcipánmasszával, végül add hozzá a rebarbarát is.

4. Egy 12db-os muffinsütőt bélelj ki muffinpapírral, töltsd meg háromnegyedig a masszával, a tetejére tegyél egy-egy citromkarikát.

5. Süsd ki a tésztát 190ºC-ra előmelegített sütőben, 15-20 percig. Majd tedd félre langyosra hűlni.

6. Kettő tojásfehérjét egy csipet sóval verj fel keményre. Majd add hozzá a maradék cukrot, és üsd addig a habverővel, míg sima és fényes nem lesz (ez kézi robotgéppel kb. további 3 percet vesz igénybe).

7. Oszd el a tojáshabot a muffinok tetején, és tedd vissza 220ºC-ra előmelegített sütőbe, és süsd arany barnára.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL