800 g sárgarépa
40 g mogyoró
3 tojás
1 dl sovány tej
1 csipet reszelt szerecsendió
1 kk mogyoróolaj
Só és őrölt bors
Vékonyan meghámozzuk, megmossuk és felszeleteljük a sárgarépát. 10 percig pároljuk. Darabosra vágjuk a mogyorót.
Mixerrel vagy – ha darabosabban szeretjük – zöldségpasszírozóval pürésítjük a répát. Szétválasztjuk a tojások sárgáját és a fehérjét. A sárgáját a tejjel folyamatosan keverve addig melegítjük, míg a krém besűrűsödik. A sárgarépapürébe öntjük, hozzátesszük a mogyoró kétharmadát, sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük.
Előmelegítjük a sütőt 180 C-ra (gázsütőn 6. fokozat), papírtörlővel vékonyan kiolajozunk egy mély sütőtálat. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Óvatosan összekeverjük a pürével, vigyázva, nehogy összetörjön a hab. A sütőtálba öntjük, tetejét megszórjuk a maradék mogyoróval, és 20 percig sütjük. A sütőtálban tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK