2 doboz babkonzerv
2 közepes hagyma
2 kis fej saláta
2 közepes, igen érett paradicsom
1 ek olívaolaj
1 l víz
2 ek apróra vágott bazsalikom
Só és őrölt bors
Megtisztítjuk és karikára vágjuk a hagymát. Több vízben megmossuk, majd kicentrifugázzuk a fejes salátát, nagy darabokra vágjuk. Meghámozzuk a paradicsomokat, miután 15 másodpercre forró vízbe mártottuk , kimagozzuk, majd apró kockákra vágjuk.
Felhevítjük az olívaolajat, és 5 percig folyamatosan keverve megpirítjuk benne a hagymát. Amikor üvegessé válik, hozzáadjuk a babot és a fejes salátát, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, és felforraljuk. Mérsékeljük a lángot, és a lóbab méretétől függően 5-10 percig főzzük, míg jól megpuhul.
Hozzáadjuk a paradicsomkockákat, és még 1-2 percig főzzük kis lángon. Beletesszük a bazsalikomot, jól összekeverjük, és levesszük a tűzről. Lefedve 2-3 percig pihentetjük. Melegen tálaljuk első fogásként.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK