Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Pityókás narancsos palacsinta

Szerző:
Szabó Anna
Édes mégis fanyar, de cseppet sem alkoholmentes desszert ez.


Hozzávalók:

50 g vaj
100 g liszt
200 ml tej
60 g cukor

2 tojás
150 g narancslekvár
4 db vérnarancs
250 ml frissen facsart narancslé
4 evőkanál narancslikőr (szerencsés esetben Grand Marnier)

 

Elkészítése:

1. A vaj felét olvaszd fel. Szórj rá egy suhintásnyi lisztet, 10 g cukrot és egy csipetnyi sót. Folyamatos kevergetés mellett hagyd felmelegedni. Majd hagyd 10 percig forrni. A tojásokat és a folyékony vajat keverd össze.

2. Egy hőálló serpenyőt (lehetőleg 24 cm átmérőjűt) kezdj el melegíteni kevés vajjal. A tésztából egymás után süss ki 8 vékony palacsintát. A serpenyőt folyamatosan után kell majd vajaznod, hogy ne tapadjon le a tészta.

3. Melegítsd fel a dzsemet, majd a palacsinták egyik oldalát kend be vele, majd hajtsd félbe.

4. A vérnarancsokról kés segítségével hámozd le a héját egészen a fehér részt is eltávolítva, és filézd ki – vagyis ahol látszódnak a cikkelyeket elválasztó burkok, annak mentén vágd ki a gyümölcs húsát. Majd tedd félre, lehetőleg egy nagyobb szitára.

5. A maradék cukrot egy széles fazékban karamellizáld, majd engedd fel narancslével és forrald fel újból. Öntsd hozzá a narancslikőrt, majd a cikkelyezett narancsot.

6. A palacsintákat helyezd el egy tányéron, majd öntsd le az előbb elkészített szósszal.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL