Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Ponttyal hirtelen sült zöldségek

Szerző:
Szabó Anna

Hozzávalók:

60 dkg pontyfilé

1 db cukkini

2 db TV paprika

1 db kápia vagy kaliforniai paprika

2 szál sárgarépa

1 kis padlizsán

2 szál újhagyma

2 gerezd fokhagyma

1 csokor friss petrezselyem

1 csokor snidling

1 ujjnyi friss gyömbér

1 tk. MAGGI Ízvarázs ételízesítő – sok zöldséggel

2 ek. olíva olaj

ízlés szerint bors

 

 

 

Elkészítés:

A pontyfilét megmossuk, lecsepegtetjük, vékony csíkokra vágjuk.A felcsíkozott pontyot egy tálba tesszük, megszórjuk az zöldséges ételízesítővel, a frissen őrölt borssal és rácsorgatjuk az olíva olajat. Jól átforgatjuk és félretesszük.

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, tetszés szerint felszeleteljük.Serpenyőben vagy wokban hirtelen kisütjük a zöldségeket, majd félretesszük.A csíkozott pontyot is hirtelen kisütjük, a tisztított, apróra vágott friss gyömbérrel együtt.Rákanalazzuk a pontyra a zöldségeket, összeforgatjuk az apróra vágott petrezselyemmel és snidlinggel, majd 1 perc alatt még nagy lángon összeérleljük.

Kiss-Tóth Bernadett, a Nestlé dietetikusának tippje: Érdemes a zöldségeket tapadásmentes serpenyőben vagy wokban roppanósra sütni, így minimális olaj hozzáadásával vagy akár anélkül készíthetjük el kedvenc zöldségeinket.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL