250 g friss spenót, vagy 200 g fagyasztott spenót megolvasztva
50 g zsemlemorzsa
500 g darált pulykahús
Frissen őrölt fekete bors
Frissen reszelt szerecsendió
2 teáskanál friss kakukkfű
75 g sajt
1 teáskanál oílvaolaj
1. A spenótot dobd bele lobogó forró vízbe, úgy 4-5 másodpercre. Éppen csak annyi ideig, míg megfonnyad. Ezek után egy tésztaszűrővel emeld ki a vízből, és csöpögtesd le.
2. Majd a spenótot vágd fel kis darabokra. (Akár konyhai robotgépben is megteheted.)
3. A spenótot és a zsemlemorzsát egy nagyobb edényben keverd össze.
4. Majd add hozzá a pulykahúst és a fűszereket, valamint a sajtot és keverd homogénné.
5. Készíts 8 darab húskorongot.
6. Tedd olajozott serpenyőbe a húspogácsákat, majd süsd őket addig, míg mindkét oldala megbarnul, a belseje rózsaszín marad.
7. Tálald salátalevelekkel és paradicsomkarikákkal, ízlést szerint salsával és olyan zsemlében, ahogy szereted.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK