Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Rántott szelet sült őszibarackkal

Szerző:
Szabó Anna
Talán most eszedbe jutnak azok a régi vasárnapi ebédek, melyek elmaradhatatlan fogása volt a rántott hús. A nagybetűs rántott hús, melyet a kornak megfelelően sertészsírban sütött ki a nagymama, és bizony, milyen finom volt. Megidézve a régi vasárnapi ebédek emlékét, hoztuk most ezt a receptet, melyben a rántott húshoz remekül illik a citromos, sült őszibarack, köretként pedig a feltálalt rizs.

 

A rántani való húst kicsit kiklopfoljuk, besózzuk, egy kicsit állni hagyjuk, majd duplán bepanírozzuk. Ez annyit tesz, hogy először lisztbe, aztán a felvert tojásba, a végén pedig zsemlemorzsába forgatjuk meg a hússzeleteket, és még egyszer ismételjük ugyanezt.

Egy serpenyőbe sertészsírt hevítetünk, és belehelyezve a húst, lefedve, mindkét oldalát szép aranyszínűre sütjük. Végül egy papírtörlővel bélelt jénaiba szedjük, hogy a zsírt felitassuk róla.

Sült őszibarack

- 1 doboz őszibarackbefőtt
- kb. 5 dk vaj
- 1 db citrom
- 1 ek méz

Egy serpenyőbe felhevítjük a vajat, és belehelyezzük a lecsepegtetett őszibarackokat. Sütés közben ráfolyatjuk a mézet, ráreszeljük a citrom héját és ráfacsarjuk fél citrom levét. Sütés közben többször óvatosan összerázogatjuk, és mindkét oldalát szép pirosra sütjük.

Tálaláskor a rántott szelet mellé köretként kínáljuk a sült őszibarackot és a párolt rizst. Ízlés szerint kínálhatunk hozzá krumplipürét is.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL