4 csésze megpirított puffasztott rizs
1 1/3 csésze színes csokoládédrazsé
4 csésze apró mályvacukor
½ csésze krémes mogyoróvaj
¼ csésze vaj vagy margarin
¼ teáskanál só
1. Vékonyan kikent tepsiben keverjük össze a rizst és a csokoládédrazsét. Vastag falú lábosban, kis láng fölött melegítsük a mályvacukrot, a mogyoróvajat és a sót, míg sima lesz; közben időnként keverjük meg.
2. Öntsük a rizses keverékre, és rázzuk össze. Bevajazott ujjakkal óvatosan formáljunk belőle 3-4 cm-es golyókat, majd tegyük zsírpapírra és hagyjuk hűlni, amíg megkeményednek. Jól záródó edényben tároljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK