200 g kockamargarin vagy vaj
½ g sáfrány
1 kockacukor
2 tojás
3 dl cukor
1 ½ dl tej
4 dl finomliszt
2 teáskanál sütőpor
Igény szerint porcukor
1. Kenjünk és lisztezzünk ki egy 24 cm átmérőjű kapcsos gyümölcstortaformát.
2. Olvasszuk meg a vajat, és hagyjuk kihűlni. Mozsárban törjük össze a sáfrányt a cukorral.
3. Verjük föl a tojásokat a cukorral világosra és nagyon sűrűre. Adjuk hozzá a sáfrányt, a vajat és a tejet. Keverjük össze a száraz hozzávalókat, és adjuk a keverékhez, majd az egészet jól keverjük fel. Öntsük a tésztát az előkészített formába.
4. Süssük a sütő alsó rácsán nagyjából 45 percig. A sütő hőmérséklete: 175 ºC, légkeveréses sütőé: 175 ºC.
5. Közvetlenül tálalás előtt szitáljunk porcukrot a süteményre.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK