Leveles tésztába rejtettük a spenótot, karamellizált hagymával összekeverve, és fűszeres-juhtúrós tojással felöntve, majd a sütőben szép pirosra sütve. Mivel a spenótot és a hagymát már este elkészíthetjük, így reggel gyorsan összeállíthatjuk, majd irány a sütő. Bő fél óra alatt már tálalhatjuk is a frissen kisült, illatozó kosárkákat, melyek olyan ínycsiklandozóak, hogy sem a felnőttek, sem pedig a gyerekek nem tudnak majd ellenállni.
Hozzávalók: 12 db-hoz
-2 csomag leveles tészta
-5-6 db tojás
-25 dkg spenót
-1-2 db paradicsom
-1 nagy vöröshagyma
-10 dkg juhtúró
-1 dl tejszín (v. tej)
-só
-őrölt bors
-1 mokkás kanál balzsamecet
-kakukkfű
-2-3 ek mogyoróolaj (vagy étolaj)
A vöröshagymát vágjuk fel apróra. Az olaj felét hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, sózzuk, adjuk hozzá a balzsamecetet, és kezdjük el üvegesre párolni. Addig pároljuk, míg a hagyma teljesen össze nem esik. Ezután hűtsük ki egészen.
A spenótot alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le. A maradék olajat melegítsük fel, majd adjuk hozzá a spenótot, sózzuk, és kevergetve pároljuk meg. Ezután hűtsük ki. Végül a kihűlt spenótot és a hagymát keverjük össze.
A juhtúrót keverjük simára a tejszínnel (vagy tejjel), majd egyesével keverjük hozzá a tojásokat is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg kakukkfűvel.
Az előnyújtott leveles tésztát vágjuk fel 12 egyforma tésztalappá, majd béleljünk ki vele egy muffin formát. Ezután a spenótos-hagymás keveréket kanalazzuk bele a formákban lévő tésztákba, majd tegyük rá a feldarabolt paradicsomot, végül pedig öntsük fel a tojásos-juhtúrós-fűszeres keverékkel.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt készre. A sütőből kivéve a megsült kosárkákat szedjük rácsra, és hűtsük langyosra. A langyosra hűlt kosárkákat kínálhatjuk reggelire egy pohár finom gyümölcstea kíséretében.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK