1 közepes nagyságú káposzta (fehér)
40 dkg ementáli vagy edami sajt
4-5 alma
40 dkg cserkészkolbász
Kisebb ecetes uborkák
Az almát meghámozzuk, és a sajttal egyforma nagyságú, félujjnyi vastag kockákra vágjuk. A kolbászt meg az uborkát felszeleteljük.
Fogpiszkálóra alulra egy alma-, rá egy sajtdarabkát feltűzünk, és szorosan egymás mellé a külső leveleitől megtisztított káposztába szúrjuk.
Mellé egy kolbász-uborka „tüske” kerül, és ezt egymással váltogatva addig folytatjuk, amíg a káposztát be nem borítják ezek az ízes falatkák. (A káposztafej torzsáját előzőleg egyenesre kell vágni, hogy a káposzta megálljon.)
A körültűzdelt káposztafejet tálra állítjuk, és italhoz kínáljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK