1 csésze vaj vagy margarin
1 csésze cukor
2 tojássárgája
2 csésze liszt
1 csésze felaprított dió
½ csésze szederlekvár
Keverjük simára a vajat. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, keverjük könnyű, habos állagúra. Adjuk hozzá a tojássárgáját; jól keverjük össze. Fokozatosan adjuk hozzá a lisztet; alaposan keverjük össze, majd adjuk hozzá a diót is. A tészta felét kanalazzuk kikent 20x20 cm-es sütőedénybe; egyenletesen kenjük szét. Kenjük meg a lekvárral, majd kanalazzuk a tetejére a többi tésztát is. Süssük 160 fokon 1 óráig, vagy amíg kissé megbarnul. Hagyjuk kihűlni, majd vágjuk 5x2,5 cm-es szeletekre.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK