Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Szedres vajas sütemény

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

1 csésze vaj vagy margarin
1 csésze cukor
2 tojássárgája
2 csésze liszt
1 csésze felaprított dió
½ csésze szederlekvár

 

Elkészítése:

Keverjük simára a vajat. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, keverjük könnyű, habos állagúra. Adjuk hozzá a tojássárgáját; jól keverjük össze. Fokozatosan adjuk hozzá a lisztet; alaposan keverjük össze, majd adjuk hozzá a diót is. A tészta felét kanalazzuk kikent 20x20 cm-es sütőedénybe; egyenletesen kenjük szét. Kenjük meg a lekvárral, majd kanalazzuk a tetejére a többi tésztát is. Süssük 160 fokon 1 óráig, vagy amíg kissé megbarnul. Hagyjuk kihűlni, majd vágjuk 5x2,5 cm-es szeletekre.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL