250 g szilva
300 ml piros szőlőlé
3 evőkanál cukor
½ teáskanál őrölt fahéj
1 evőkanál étkezési keményítő
100 g liszt
150 ml tej
Só
2 evőkanál citromhéj
2 tojás
1 evőkanál porcukor
1 evőkanál pirított pisztácia
1. A szilvákat vágd félbe és magozd ki, majd a szőlőlével 2 evőkanál cukorral és a fahéjjal forrald fel. Az étkezési keményítőt kevés hideg vízben oldd fel, majd a szilvás főzethez sűrű kevergetések mellett.
2. Keverd össze a lisztet tejjel, sóval, citromhéjjal és a tojások sárgájával egy edényben. A tojásfehérjét verd fel kemény habbá a maradék cukorral, és add a lisztes masszához. Egyszerűen palacsintaként süsd ki egy nagyobb serpenyőben.
3. Mindegyik palacsinta felére tegyél a szilvás töltelékből, hajtsd félbe. A tetejét hintsd meg porcukorral, majd szórj rá a durvára szelt pisztáciából.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK