Hozzávalók
- 1 db karalábé
- 30 dkg zöldborsó
- 2 db sárgarépa
- 1 db paradicsom
- 1 kisebb paprika
- 1 kisebb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 30 dkg darált hús (sertés comb)
- 2-3 ek rizs
- 1 tk liszt
- 1,5 dl tejföl
- 1 dl főzőtejszín
- só
- őrölt bors
- tárkony
- 1 tk pirospaprika
- 2 ek olívaolaj
- 1,5 l víz
Elkészítés
A karalábét vágjuk kisebb kockákra, a vöröshagymát aprítsuk fel, a sárgarépát pedig vékonyan karikázzuk fel. A darált húst ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, nyomjuk bele a fokhagymagerezdeket, adjuk hozzá a pirospaprikát és a rizst, dolgozzuk alaposan össze, majd vizes kézzel formázzunk belőle diónyi gombócokat.
A hagymát kezdjük el az olajon üvegesre párolni, adjuk hozzá a feldarabolt zöldségeket, és a kifejtett borsót. Néhány percig pároljuk, közben ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal és tárkonnyal, majd öntsük fel vízzel, tegyünk bele paprikát, paradicsomot, és forraljuk fel. Amikor felforrt, tegyük bele a húsgombócokat, és forraljuk fel újra, majd vegyük kisebbre a lángot és addig főzzük, míg a gombócok megfőnek.
A lisztet keverjük simára a tejföllel, és adjuk hozzá a tejszínt is. Amikor a leves készre főtt, csurgassuk hozzá a leveshez, óvatosan keverjük össze, majd forraljuk fel, és hagyjuk még pár percig főni.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK