4 ½ dl finomliszt
3 dl cukor
2 evőkanál kukoricakeményítő
1 evőkanál sütőpor
50 g kockamargarin vagy vaj
2 ½ dl tej
1 evőkanál narancslé
2 teáskanál vaníliás cukor, vagy 1 teáskanál vanília-kivonat
1. Kenjünk, és a keményítővel szórjunk ki egy 1 ½ liter (6 csészényi) űrtartalmú kenyérsütő formát vagy egy 22 cm átmérőjű sima vagy lyukas kuglófformát. Keverjük össze a száraz hozzávalókat.
2. Olvasszuk meg a vajat, és az összes hozzávalót keverjük alaposan össze. A tészta nagyon csomós lesz. Öntsük az előkészített sütőformába.
3. A sütő alsó rácsán süssük nagyjából 45 percig. A sütő hőmérséklete: 200 ºC, légkeveréses sütőé: 175 ºC.
4. Hagyjuk legalább 5 percig hűlni, mielőtt kivesszük a formából.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK