A tésztához:
4 tojássárgája
40 dkg liszt
30 dkg vaj
3 ek. Porcukor
2 ek. rum
3 ek. Tejföl
Csipetnyi só
A krémhez:
1 l tej
2 cs vaníliás pudingpor
1 cs vaníliás cukor
6 ek. Cukor
50 dkg vegyes gyümölcs
A tésztát a hozzávalókból összeállítjuk, és letakarva negyedóráig pihentetjük. A tésztát kettéosztjuk, az egyik darabot 3-5 mm vastagságúra kinyújtjuk, a tortakarikát kibéleljük vele, majd előmelegített sütőben elősütjük.
A pudingport tejjel, cukorral, vaníliás cukorral sűrű krémmé főzzük. Folytonos keveréssel hagyjuk kicsit kihűlni, majd a krémmel óvatosan megtöltjük a tésztás tortakarikát. A félretett tésztát 3-5 mm vastagságúra kinyújtjuk, a kockákra összedarabolt gyümölcsöket a krémbe nyomkodjuk, és tésztalappal lezárjuk. Villával sűrűn megszurkáljuk, középmeleg sütőben szép, pirosra sütjük, és kb. negyedórányi állás után óvatosan tálra helyezzük.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK