Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Tolnai tésztában sült gyümölcsök

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

A tésztához:
4 tojássárgája
40 dkg liszt
30 dkg vaj
3 ek. Porcukor
2 ek. rum
3 ek. Tejföl
Csipetnyi só

A krémhez:
1 l tej
2 cs vaníliás pudingpor
1 cs vaníliás cukor
6 ek. Cukor
50 dkg vegyes gyümölcs

 

Elkészítése:

A tésztát a hozzávalókból összeállítjuk, és letakarva negyedóráig pihentetjük. A tésztát kettéosztjuk, az egyik darabot 3-5 mm vastagságúra kinyújtjuk, a tortakarikát kibéleljük vele, majd előmelegített sütőben elősütjük.

A pudingport tejjel, cukorral, vaníliás cukorral sűrű krémmé főzzük. Folytonos keveréssel hagyjuk kicsit kihűlni, majd a krémmel óvatosan megtöltjük a tésztás tortakarikát. A félretett tésztát 3-5 mm vastagságúra kinyújtjuk, a kockákra összedarabolt gyümölcsöket a krémbe nyomkodjuk, és tésztalappal lezárjuk. Villával sűrűn megszurkáljuk, középmeleg sütőben szép, pirosra sütjük, és kb. negyedórányi állás után óvatosan tálra helyezzük.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL