Hozzávalók:
4 piros paprika
400g natúr tonhaldarabok
2 ek sovány túró áttörve
2 ek sovány tejszín
1 kk közepesen erős mustár
1 ek apróra vágott metélőhagyma
Só és bors
1. Előmelegítjük a sütő grill funkcióját. A paprikákat négyfelé vágjuk, kicsumázzuk, majd héjukkal fölfelé lerakjuk egy tapadásmentes bevonatú tepsiben. A grilltől 20cm-re betesszük a sütőbe, 10-15 percig grillezzük, míg a héjuk megbarnul és felpúposodik. Kivesszük a sütőből, hagyjuk lehűlni, és lehúzzuk a paprika héját.
2. A tonhalat villával összetörjük, beletesszük a túrót, a tejszínt, a mustárt, és összedolgozzuk lágy, homogén krémmé. Sózzuk és borsozzuk. Legalább 30 percre betesszük a hűtőbe.
3. 4 előhűtött tányérra egy-egy paprikanegyedet teszünk, lefedjük tonhalkrémmel. A műveletet kétszer megismételjük, a tetejére kerül a negyedik paprikanegyed. Megszórjuk metélőhagymával, és frissen tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK