4 dl halalplé
30 g liszt
50 g vaj
2 evőkanál torma
1 kávéskanál csípős mustár
2 evőkanál tejszín
1 tojássárgája
Citromlé
Só és bors
1. Forralj fel 4 dl halalaplét, majd hagyjuk főni alacsony lángon 15 percig. Közben zsírtalaníts egy kicsi merőkanállal.
2. Készíts rántást lassú tűzön 30 g lisztből és 50 g vajból, körülbelül 2 perc alatt, egy másik lábasban. Öntsük ezt a meleg hallevesbe erőteljes kevergetés közben. Hagyd forrni 1 percig, majd adj hozzá 4 evőkanál tejszínt, sót és borsot.
3. Kóstold meg, és ha szükséges, fűszerezd. Ezután adj hozzá 2 evőkanál tormát és 1 kávéskanál csípős mustárt. Befejezésképpen önts a gyöngyöző mártásba 2 evőkanál tejszínnel elkevert 1 tojássárgáját.
4. Ne hagyd többet felforrni. Csepegtess bele egy kis citromlevet, és tálald forrón.
Erős és nagyon különleges ízzel rendelkezik. Kínálhatod gőzben főzött halakhoz.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK