Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Toszkán stílusú tészta- és bableves

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

1 evőkanál olívaolaj
1 nagy fej vöröshagyma, felaprítva
1 db zeller felaprítva
1 db cukkini felaprítva
1 evőkanál felaprított, friss rozmaring
2 gerezd fokhagyma, felaprítva
2 evőkanál paradicsompüré
2x400 g darabos paradicsomkonzerv
700 ml víz (forraláshoz)
1 csirkeleves kocka
Só és bors a fűszerezéshez
100 g olasz tészta (pl. fusilli)
400 g fehér bab
Parmezán a tálaláshoz

 

Elkészítése:

1. Forrósítsd fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, és fonnyaszd meg benne a vörös hagymát és a zellert nagyjából 10 perc alatt.

2. Add hozzá a cukkinit, a rozmaringot és a fokhagymát, majd főzd további 5 percig. Keverd hozzá a paradicsompürét, a paradicsomokat. Közben tedd fel a vizet forralni. A forró vízbe dobd bele a leveskockákat, és ezzel a lével öntsd fel a zöldséges, paradicsomos szószt.

3. Időközben főzd meg a tésztát, de csak 5 percig a forró, sós vízben.

4. A tésztát és a babokat add hozzá a szószhoz és melegítsd további 5 percig.

5. Merd ki a levest edényekbe, reszelj a tetejére sajtot. Tálaláskor kínálj mellé friss kenyeret.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL