300 g sárgarépa
2 fej lilahagyma
4 csomag mélyhűtött galuska
1 evőkanál vaj
Só, bors, cukor
2 db póréhagyma
150 g krémsajt
1. Pucold meg a sárgarépád, majd vágd vékony karikákra. Majd tisztítsd meg a lilahagymát, és kockázd fel apróra. A mélyhűtött galuskát főzd meg a termék csomagolásán látható utasítás szerint.
2. Közben a hagymát párold meg vajban, majd dobd hozzá a sárgarépát, keverd össze őket, és a kettőt együtt párold tovább még kb. 2 percig – míg a répa meg nem puhul. Szórd meg ízlés szerint sóval, borssal, cukorral.
3. Közben adj hozzávetőlegesen 5 evőkanál vizet a répás-hagymás keverékhez, majd fedd le, és alacsony lángon párold tíz percen keresztül.
4. Tisztítsd meg az újhagymát majd karikázd fel.
5. Add a krémsajtot a sárgarépákhoz, és várd meg míg felmelegszik a kettő együtt. Tálaláskor erre a sárgarépás szószra helyezd el a gombócokat.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK