1) Vitaminkoktél
Szénsavmentes ásványvízhez keverjünk hozzá fél citrom, grapefruit, és két kivi frissen facsart levét. Mézzel ízesítsük. Üdítő és nagyon egészséges ital.
2) Gyulladás ellen: Fokhagyma
A fokhagymát bármilyen formában fogyasztjuk, igen erős gyulladáscsökkentő, és vírusölő hatással rendelkezik.
Íme néhány felhasználási javaslat:
- Fokhagymás pirítós, melyre szeletelt lila hagymát is tehetünk.
- Két gerezd zúzott, mézzel kevert fokhagyma.
- Egy bögre kamillateába tegyünk két gerezd héjas fokhagymát, fogyasztás előtt hagyjuk állni kb. fél óráig.
Tipp: Az erős hagymaszagot egy szál friss petrezselyem elrágásával tüntethetjük el.
3) Erőt adó húsleves
A sok zöldséggel készült marhahúsleves pótolja a szervezet számára elengedhetetlen folyadékot, vitaminokat, és energiát.
Tipp: Ha szeretjük az erős paprikát, az már félsiker. Az erős paprika ugyanis kiváló gyulladáscsökkentő anyagokat tartalmaz. Használhatunk friss zöldpaprikát vagy csilit is.
Rendkívül praktikus a csili őrlő, amely még tengeri jódozott sót is tartalmaz.
Tipp: Kotányi Malom, Chili erős
4) Babérlevél a száraz köhögés ellen
A száraz köhögés igen hatásos ellenszere a babérlevél. Egy babérlevelet forrázzunk le, majd ízesítés és fogyasztás előtt kb. 10 percig állni hagyjuk. Mézzel, citrommal vagy cukorral ízesíthetjük.
5) Nevessünk sokat!
Amerikai kutatók szerint a sok nevetéssel megakadályozhatóak a felső légúti fertőzéses megbetegedések. Termeljünk minél több boldogsághormont.
6) A hatásos céklasaláta
A cékláról mindenki tudja, hogy igen magas vastartalommal rendelkezik, mely a vérképzéshez elengedhetetlen. Na, de a megfázás tüneteinek enyhítésében is nagy szerepet játszik? Nagyon fontos, hogy a meghűléses időszakban fogyasszunk minél több céklát.
7) Tormával az orrdugulás ellen
A torma remek gyulladáscsökkentő, és igen intenzív ízvilággal rendelkezik.
A torma fogyasztása tüsszentésre ingerel!
8) A gyömbér, mint vírusölő?
A gyömbér enyhíti a gyomor és a torokfájást, továbbá kiváló köhögéscsillapítónak is bizonyul. Egy kisebb darab friss gyömbért leforrázunk, majd kb. öt-hat percig állni hagyjuk. Ízlés szerint ízesítjük.
9) Savanyú káposzta, az igazi C- vitaminbomba
A savanyú káposzta kiváló C- vitaminforrásnak bizonyul az év bármely hónapjában. Ínycsiklandó salátát is készíthetünk belőle vagy magában fogyaszthatjuk.
A salátához két evőkanál olíva vagy kukoricaolajat, és karikákra vágott lila hagymát adjunk.
10) Vöröshagymából készült tea a köhögés csillapítására
Két fej vöröshagyma héjából főzzünk teát. Mézzel ízesítsük.
OLVASS TOVÁBB!
Omega-3 zsírsavak: életmentő tápanyagok a szív- és érrendszeri betegségekkel szemben
Mik azok az Omega-3 zsírsavak?...
KÖZÉRZETEz a 6 hétköznapi szokásod rémálmokat okoz a fogorvosnak
Naponta kétszer fogat mosol, időnként fogselymet használsz, és azt hiszed, ezzel minden rendben van? Tévedsz, mert sajnos számos mindennap...
KÖZÉRZETFogszabályozás ár – ennyibe kerül a fogszabályozás manapság
Bár sokszor úgy érezzük, hogy a tökéletes mosoly ára szinte minden pénzt megér, itt az ideje, hogy beszéljünk a költségekről....
Mi a különbség a szemvizsgálat és a látásvizsgálat között?
A köznyelvben gyakran egymás szinonimájaként használjuk, ám a szemvizsgálat és a látásvizsgálat nem ugyanaz. Szemünk egészsége érd...
KÖZÉRZETNyomkodjuk-e a pattanásokat? A La Roche-Posay inkább a hámlasztásban hisz!
A pattanások nyomkodása valós probléma, főleg akkor, ha a tükör előtt állva nem tudsz ellenállni a kísértésnek....
KÖZÉRZETNyári nyomás, őszi nyugi: a pihenés is lehet kimerítő?
Sok ember számára a nyár a boldogság és a kikapcsolódás időszaka. Napsütés, nyaralás, élmények – mindez egyesek számára örömte...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK