Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Sült hokkien tészta sertéshússal

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

600g hokkien tészta
1 evőkanál kukoricaliszt
125ml víz
60ml kecap manis (édes szójaszósz)
60ml hoisin szósz (sós-édes, fűszeres szójaszósz)
2 evőkanál rizsecet
2 evőkanál mogyoróolaj
600g sertéshúsfilé, vékonyra szeletelve
1 közepes fej vöröshagyma (150g), vékonyra szeletelve
2 gerezd fokhagyma, összezúzva
1cm friss gyömbér (5g), lereszelve
150g zsenge héjas cukorborsó, megtisztítva
1 közepes piros kaliforniai paprika, vékonyra szeletelve
1 közepes sárga kaliforniai paprika, vékonyra szeletelve
200g bébi bok csoj (kínai káposzta), elnegyedelve

 

Elkészítése:

1. A tésztát tegyük egy nagy tűzálló tálba, majd öntsük le forró vízzel. Villával keverjük meg, majd csepegtessük le. Egy tálkában keverjük el a kukoricalisztet a vízzel, majd adjuk hozzá a szószokat és az ecetet.

2. Az olaj felét egy vokban hevítsük fel, és kisebb adagokban pirítsuk meg a húsok mindkét oldalát. Ezután forrósítsuk fel a maradék olajat is, dobjuk bele a hagymát, a fokhagymát, és a gyömbért, majd pároljuk, amíg a hagyma megpuhul.

3. Kerüljön a vokba a cukorborsó, a kaliforniai paprika és a kínai káposzta is, és ezeket pároljuk puhára.

4. A húst tegyük vissza a vokba a tésztával és a szószkeverékkel együtt, majd az egészet főzzük, amíg a szósz kissé besűrűsödik.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL