Hozzávalók:
2 citrom leve és finomra reszelt héja
1ek kukoricakeményítő
4 tojás
50g sovány túró
10g margarin
1ek porcukor
Só
Elkészítése:
1. A keményítőt keverd el egy kis citromlével, add hozzá a citrom reszelt héját, a maradék citromlevet, és jól összekeverjük. Lassan felforraljuk, folyamatosan keverve egy percig főzzük, majd levesszük a tűzről.
2. Szétválasztjuk a tojások fehérjét és sárgáját. A sárgáját fehéredésig keverjük a fruktózzal, beleöntjük a forró citromlevet, és folyamatosan tovább keverjük. Kis lángon, folyamatosan keverve 2-3 percig főzzük, hogy besűrűsödjön.
3. Habosra keverjük a túrót. A citromos krémhez adjuk, és alaposan összedolgozzuk.
4. Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra (gázsütőn 6. fokozat), és vékonyan kikenünk margarinnal egy szufléformát.
5. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, óvatosan belekeverjük a krémbe, nehogy összetörjön a hab. A keveréket a szufléformába öntjük, betesszük a sütőbe, és 25-30 percig sütjük, míg a felszíne megpirul és felemelkedik.
6. A sütőből kivéve megszórjuk a tetejét porcukorral.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK