Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Szilvás muffin

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:
(12db muffinhoz)

350g szilva
100g vaj
2 db tojás
120g porcukor
74ml narancslé
50ml tojáslikőr
120g liszt
1 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag sütőpor
1db lime
75g vaníliasodó
250g túró
50g cukor

Elkészítése:

1. Készítsd elő a muffin formát, és béleld ki papírformákkal. Mosd meg a szilvákat, magozd ki, és vágd négy részre. Az ideális szilvadarab szám lehetőség szerint 4x12db.

2. A langyos vajat a tojással, a porcukorral keverd össze, míg fehéren habos nem lesz. Add hozzá a narancslét és a tojáslikőrt.

3. Egy másik tálban keverd össze a pudingport, a szódabikarbónát alaposan. Majd add hozzá a nedves-vajas keveréket is.

4. A muffinformákat töltsd meg úgy a tésztával, hogy nagyjából háromnegyedig legyen benne a tészta, de az adag felénél tegyél bele egy-egy negyed szilvát, majd a tetejére úgyszintén.

5. Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra, és süsd 25 percig. Ha megsült, hagyd 20 percig hűlni.

6. A lime-ot mosd meg jó alaposan, majd reszeld le a héját, és csavard ki a levét. A konyhakész vaníliasodót keverd össze a túróval, cukorral, lime héjával és levével.

7. A kihűlt muffinokra egyél egy-egy kanálnyi krémet, majd a tetejét díszítsd a megmaradt egy-egy gerezd szilvával.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL