REJTÉLY-MISZTIKA

Hiába nyitották fel a Vatikáni sírokat, csak még nagyobb lett a rejtély!

A 15 éves Emanuela Orlandi 36 évvel ezelőtt eltűnt Vatikánvárosban. 1983. június 22-én a buszmegállóban látták utoljára, de hiába várták haza zeneórája után. Tehát 36 éve megoldatlan az ügy, de nemrégiben kapott egy névtelen levelet a család és mellé egy fényképet, ami miatt újra vizsgálatot indítottak az ügyben. A levél a Vatikánba, a Teuton temetőbe vezetett.

2019. július 11-én két igencsak régi, Vatikánvárosi nemesi sírt nyitottak fel Rómában, azután hogy az Orlandi család márciusban kapott egy névtelen levelet, meg egy képet a vatikáni német temetőben ( Teuton) egy angyalszoborról. Azt remélték, hogy végre megoldódhat Emanuela esete. Ám a Vatikán hivatalos közleménye szerint a rendőrök nem találtak a sírokban emberi maradványokat a BBC szerint.

Vagyis nemcsak Emanuela maradványai nincsenek meg, hanem annak a két hercegnőnek sem, akiket elvileg odatemettek el. Hogy jönnek képbe a hercegnők? Úgy, hogy az angyalszobor két német arisztokrata, az 1836-ban elhunyt Sophie von Hohenlohe hercegnő és 1840-ben eltemetett Charlotte Friederike mecklenburgi hercegnő sírjára mutat.

A sírok felnyitását Emanuela testvére, Pietro Orlandi kérte a Szentszéktől. A Vatikán korábban elzárkózott az együttműködéstől, de viszont most engedélyt adtak.

 

Mit tudhatunk Emanuela Oralindról?

Emanuela egy ötgyermekes család tagja. A Vatikánvárosban éltek, mivel apja, Ercole a Vatikán Bank alkalmazottjaként dolgozott, tehát ezért is viseli a Vatikán a szívén a lány sorsát. Annak idején II. János Pál pápa is nyolc alkalommal beszélt nyilvánosan Emanueláról, és a családot személyesen is felkereste.

Annyi tudható Emanuela eltűnésével kapcsolatban, hogy akkor látták utoljára 1983. június 22-én, mikor távozott egy zeneóráról. Ekkor másodikos középiskolás volt és heti háromszor vett fuvolaórát a Tommasso Ludovico Da Victoria Iskolában. Az ügyet még rejtélyesebbé teszi egy ismeretlen BMW-snek és egy vörös hajú nő. Aznap, mikor eltűnt, eleve kése érkezett a zeneórára. Később beszélt a testvérével telefonon, és elmesélte neki, hogy azért késett, mert valaki állásajánlatot tett neki egy szépségipari cégtől és vele találkozott óta előtt. Emanuela két második barátnőjének is elmesélte a dolgot a buszmegállóban. Az egyikük hazament, így a másik lány látta ténylegesen utoljára, aki azt mondta, hogy Emanuela beszállt egy sötét színű BMW-be. 

Délután háromkor a lány még nem volt otthon, így a szülők telefonáltak az iskolában. A következő napokban már kiplakátolták a lány fotóját és újsághirdetéseket adtak fel. Több furcsa telefonhívást is kaptak a szülők, amikben azt állították, hogy látták Emanuelát. Az egyik egy Pierluigi nevű, 16 éves fiútól érkezett, aki menyasszonyával együtt vélte látni a lányt. A személyleírása rendben volt, de Barbarellaként mutatkozott be állítólag a fiataloknak, és azt mondta, elszökött otthonról.

Három hónappal később egy Marió nevű bártulajdonos telefonált, aki azt mondta, találkozott a lánnyal és Barbaraként mutatkozott be, és ugyancsak azt mesélte, hogy elszökött otthonról.

Rövidesen egy amerikai akcentussal rendelkező férfi telefonált, aki még egy olyan felvételt is lejátszott, amin jól hallható Emanuela hangja. A férfi a lányért cserébe egy bebörtönzött terrorista, Mehmet Ali Ağca szabadon bocsátását kérte. Ő volt az a török férfi, aki 1981-ben meglőtte II. János Pál pápát. 

Állítólag maga Ağca is kijelentette egy tévéinterjúban, hogy a lányt miatta rabolta el Szürke farkasok terrorista szervezet. Illetve, még egy lányt, Mirella Gregorit is.

Tehát a névtelen levél a hercegnők sírjához vezették a hatóságokat, de abban egyáltalán nem voltak emberi maradványok. A Vatikán hajlik arra, hogy azért, mert a 19. századi maradványokat a Szent Péter-bazilika közelében található Teuton Kollégium és temető hatvanas-hetvenes évekbeli átépítésekor máshová helyezték. De ha így van, miért nincs erről írásos bizonyíték, vagy miért nem helyezték át a maradványokkal együtt a sírkövet is?

Kiterjesztették a keresést, és a felnyitott sírok közelében találtak is két rejtett, csapóajtókkal fedett csontkamrát. Július 20-án ezeket is felnyitották. A Vatikán szóvivője Alessandro Gisotti a Vatican Newsnak azt mondta, hogy az igazságügyi orvosszakértők "a nemzetközi protokoll szerint" vizsgálják a maradványokat, ezért egyelőre nem tudják megmondani, hogy mennyi ideig fog ez eltartani. Úgyhogy továbbra is rejtély, mi történhetett Emanuelával és hol lehetnek a maradványai…
 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL